För- och nackdelar med att hyra eller köpa en elsparkcykel

En bild på en elsparkcykel

Elsparkcyklar har blivit mycket populära och finns nu på stadens gator över hela världen. De är ett önskvärt alternativ till att köra bil eftersom de eliminerar trafiken och behovet av att hitta en parkeringsplats.

Företag inom detta som Voi, Lime och bird har testat delningssystem för elsparkcyklar i många städer som ett resultat av deras ökande popularitet, och konsumenterna kan skutta runt för så lite som ett par kronor.

När det gäller att hyra eller köpa en el-sparkcykel erbjuder båda alternativen fördelar och nackdelar. Det beror på din livsstil och dina preferenser, men vi anser att det är att föredra att ha en egen.

Det är bra för korta resor, i likhet med att hyra ett fordon, men inte om du behöver köra en varje dag. Elsparkcyklar fungerar på samma sätt.

Att hyra en elsparkcykel har många fördelar.

Om du bor i en storstad är chansen stor att du kan hyra en el-sparkcykel i närheten. De ligger ofta nära järnvägsstationer, busshållplatser eller tättbefolkade platser där det är mer sannolikt att människor använder dem.

Du kommer förmodligen att bli ombedd att lämna några grundläggande uppgifter, men att registrera sig är enkelt och behöver bara göras en gång. Därefter kan du sätta dig på en elsparkcykel och åka.

Kostnad

Elsparkcykel

Jämfört med att köpa en elsparkcykel är kostnaden varje tur på en hyrd elscooter försumbar. Att åka elscooter är ett mycket mer kostnadseffektivt sätt att ta sig runt om du bara ska åka 10 minuter på vägen.

Även om inte alla modeller av elscootrar är kostsamma, kostar högkvalitativa scootrar 8000 kronor eller mer. Däremot finns det hemsidor som samlar alla elsparkcyklar på marknaden så man enkelt kan jämföra mellan de olika modellerna, en av dessa sidor är https://elsparkcykeln.se.

Underhåll

När du hyr en elsparkcykel behöver du inte oroa dig för extra underhållsavgifter eftersom uthyrningsföretaget ansvarar för att hålla elsparkcyklarna i gott skick och se till att de är säkra att använda på vägen. Det är gratis att åka med en elscooter om du köpt den själv.

Laddning

När du hyr en elscooter behöver du inte bry dig om att ladda den. Det är också företagets ansvar att se till att alla deras skotrar är ordentligt laddade och redo att köras. När du äger en elsparkcykel är du ansvarig för att ladda den.

Skötsel

När du har avslutat din resa med en el-sparkcykel är du inte längre ansvarig för fordonet. El-scootern är inte längre i din ägo om den stjäls eller förstörs av någon annan.

Personer som åker elscooter måste tänka på hur de ska hålla dem säkra när de går in på ett bibliotek eller besöker sin arbetsplats.

Fördelar med att köpa en el-sparkcykel

Den största fördelen med att ha en egen elscooter är att du inte är skyldig att dela den med någon om du inte vill det. När du köper en egen elscooter blir den din egendom, och du får köra den när du vill.

Bekvämlighet

Den finns där och är redo att åka när du vill åka din egen elscooter. Du måste vanligtvis gå 5-10 minuter till närmaste uthyrningsställe för elsparkcyklar om du vill hyra en sådan.

Det är mycket smidigare att ha en egen elsparkcykel, och du kommer att känna dig bekvämare att köra den eftersom ingen annan gör det.

Anpassning

Att äga en elscooter ger dig flexibiliteten att göra vad du vill med den. Det kan innebära att du ändrar inställningarna så att de passar din körstil, målar elsparkcykel eller till och med applicerar klistermärken på den.

Skick

Om de inte äger marken är det mindre troligt att människor tar hand om den. När du skaffar en egen elsparkcykel kommer du att ta hand om den eftersom du vill att den ska överleva så länge som möjligt.

En hyrd elscooter kan å andra sidan ha fler skrapsår, markeringar och har blivit omkullknuffad.

Tillgänglighet

När du använder en app för uthyrning av elscootrar kan du upptäcka att det inte finns några scootrar tillgängliga i området.

Det kan sluta med att du använder en Uber eller kollektivtrafik i det här scenariot eftersom du måste ta dig någonstans snabbt. När du har din egen elsparkcykel kan du använda den när du vill!

Läs mer om elsparkcyklar här!

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like