Säg adjö med begravningsblommor

En bild på begravningsblommor
Begravningsblommor

Vi fick fantastisk hjälp att beställa begravningsblommor till kyrkan via blombud. Allt fungerade smidigt och allt var på plats när begravningen ägde rum.

Vi valde en personlig kistdekoration där vi fick hjälp att välja ut blommor och en härlig färgkombination.

Våra närmsta valde att beställa begravningskransar och sorgdekorationen som fanns placerade kring kistan.

Floristen kan hjälpa dig med allting

Det var så vackert med alla dessa färger, dekorationer och det är ett fantastiskt hantverk. Vi beställde även röda rosor till alla gästerna för att de skulle kunna gå fram och placera dem på kistan för att ta ett sista avsked.

Även de som inte kunde närvara på ceremonin valde att skicka begravningsblommor till kyrkan som ett sista farväl med personliga hälsningar.

Vi hittade mycket bra information via en hemsida som vi blev tipsade om av en vän till oss – klicka här om du vill läsa mer om begravningsblommor.

Mycket att välja på

När vi skulle välja var det svårt att bestämma sig, det fanns så himla mycket. Men med proffs hjälp, tips och idéer hittade vi rätt. Vi kunde exempelvis välja mellan följande.

  • Blompaket
  • Band och kort till blommorna
  • Handbuketter
  • Hjärtan
  • Kransar
  • Kistdekorationer
  • Personliga arrangemang
  • Sorgdekorationen
Begravningskrans

Så går det till

Det är närmast anhöriga som beställer kistdekorationen. Den kan kompletteras men någon sorgdekoration eller krans. Har man istället en ceremoni med urna väljer man en urndekoration istället.

Gäster till begravningen brukar vanligtvis beställa en krans eller sorgdekoration. Det är även vanligt att gästerna går fram till kistan eller urnan för att lägga en handbukett.

Handbuketterna kan beställas tillsammans och i så fall placeras dessa vid ingången till kyrkan så att gästerna kan ta när de går in. I andra fall har gästerna med sig buketten själv. Det fanns mycket bra info med detta på denna webbplats: Klicka här för Blommor till begravning

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like