Inred ditt hus på en budget

Letar man efter inredningsinspiration så kan man ofta fråga sig hur alla har råd egentligen. Ofta ser det dyrare ut än vad det faktiskt är. Det är faktiskt mer än möjligt att göra om sitt hem på en väldigt stram budget. Det gäller bara att vara lite smart med sina pengar och att nyttja det man har. 

Nu när e-handel blivit så viktigt för svenska företag är det lätt för oss som konsumenter att jämföra de olika försäljarnas produkter och priser. Det är med andra ord lättare än någonsin att hålla nere sin budget. För att göra det ännu enklare för dig har vi samlat ihop några tips som kan underlätta för dig. Med dessa tips har du ett hemtrevligt hem på nolltid!

Budgetera!

Det kan tyckas vara en självklarhet när man ska hålla nere sin budget, men se till att budgetera noggrant. Det spelar ingen roll hur många bra deals du hittar om det ändå slutar med att du köper alldeles för mycket och spenderar mer pengar än vad du tänkt från början. Skriv en lista med allt du tänker att du behöver och sedan hur mycket du är villig att betala för varje objekt. Ska du till exempel köpa en tv bänk kan du kolla vad de kostar i snitt och hur det passar in i din budget. Större möbler kräver ofta att du betalar lite extra, så var medveten om det i din budget. 

Prioritera basmöbler

För att fortsätta på tidigare punkt så är det viktigt att prioritera basmöbler. Småsaker är lätt att fylla på allteftersom. En soffa eller ett köksbord kan inte vänta på samma sätt. Flyttar man in, eller gör om, så är basmöbler möbler man behöver för att överhuvudtaget kunna bo i huset eller lägenheten. När du budgeterar så bör du därför prioritera dessa. Är du noggrann med din research och jämför priset på olika sidor kommer du inse att inte detta behöver vara riktigt så dyrt som man tror. Speciellt inte om du letar bland alla reaobjekt som finns. 

Köp begagnat

Ett annat klassiskt inredningstips är att köpa begagnat. Det är inte bara bra för din budget, utan det gör också ditt hem mer unikt. Köper du all inredning nytt är det lätt att man mister den där personliga känslan som när man blandar nytt och gammalt. Det finns gott om sidor på nätet där man kan köpa begagnat. Underskatta inte heller alla dina lokala loppisar. Det är ofta där man kan hitta de riktiga guldkornen. 

Leta bland kompisar och föräldrar

Vi vet alla hur lätt det är att bara skjuta in saker man tröttnat på i förrådet eller på vinden. Möbler och inredning vi egentligen vet att vi aldrig kommer plocka fram igen. Fråga dina vänner och familj om du kan ta en titt bland deras grejer. Kanske hittar du något fint som de inte längre vill ha. Om man sätter in sig själv i deras situation förstår man att det bara är skönt att bli av med sakerna. Skicka runt bland dina vänner. Det skadar aldrig. 

Förnya din gamla inredning

Ett annat simpelt tips är att förnya den inredning man redan har. Lite färg kan förändra en möbel från tråkig till unik och vacker. För dig som inte är så händig och kreativ kan man börja lätt. Testa på att förnya dina gamla blomkrukor. Det är inte svårare än att man gör rent och sen drar en pensel över den. Simsalabim så har du en kruka som ingen annan har. Detta kan du även, om du vågar, göra på större möbler som du annars inte tänkt använda. 

 

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like