Roliga aktiviteter för dig och dina vänner under hösten

Den härliga hösten är snart  tillbaka och är en perfekt årstid för roliga aktiviteter för dig och dina vänner. Låt dig inspireras nedan av underhållande sociala aktiviteter som sprider glädje och underhållning för dig och dina vänner.

Plocka svamp i skogen

Få aktiviteter förknippas mer med hösten än att plocka svamp i skogen. Det kan bli en magisk upplevelse med vännerna att kombinera en skön promenad i skogen med svampplockning. Denna aktivitet är både rolig och utmanande eftersom man behöver kunna skilja mellan ätbara och giftiga svampar. Svampplockning med vänner i skogen kan liknas vid en rolig skattjakt. Guldbruna kantareller tillhör Sveriges mest älskade svampar och att lyckas fylla en korg med kantareller på en vacker höstdag kan kännas som man har vunnit högsta vinsten.

Arrangera pokerkvällar

Att spela poker tillsammans med vännerna är en perfekt social aktivitet

när höstmörkret sänker sig och temperaturen utomhus sjunker. Poker tillhör de mest populära kortspelen i Sverige och internationellt. En stor fördel med spelet är att det kombinerar massor av underhållning med spänning och strategiskt tänkande. Till skillnad från spel som mest handlar om tur, handlar poker först och främst om strategi och att ha is i magen vid de rätta tidpunkterna. En pokerkväll med vännerna kan med fördel kombineras med en läcker höstmåltid som hamburgare eller pizza. Välsmakande öl och vin kan bli pricken över i:et på en perfekt pokerkväll med vännerna under den kommande hösten.

Vandra i fjällen

Hösten är en magisk årstid när naturen i Sverige bjuder på en hänförande vacker färgprakt. Att vandra i de svenska fjällen med vännerna kan bli till ett oförglömligt höstäventyr för alla deltagare. De vackra svenska fjällen sträcker sig från Treriksröset i norr till Dalafjällen i söder så valmöjligheterna är många. Det krävs noggranna förberedelser för att säkra att fjällvandringen blir till en vällyckad och rolig aktivitet med vännerna. Först och främst är det viktigt att alla deltagarna tar med sig varma kläder eftersom det tenderar att bli kallt i fjällen under kvällarna. Vidare skall man naturligtvis ha med sig mycket proviant, speciellt om man överväger att övernatta i fjällen. En kompass och karta är andra obligatoriska ”vänner” som man absolut måste ha med sig på sitt fjälläventyr. Sist men inte minst är det viktigt att respektera naturen så att även framtida generationer kan njuta av härliga höstäventyr i de svenska fjällen.

Organisera mysiga filmkvällar med varm choklad och tilltugg

Hösten är en årstid som passar som handen i handsken för härliga filmkvällar tillsammans med vännerna. Höstmörkret och kylan utomhus kan bidraga till att skapa en perfekt stämning för underhållande sociala filmkvällar. Härligt tilltugg och rykande varm choklad kan bli pricken över i:et på en oförglömlig filmkväll med vännerna under den kommande hösten.

Arrangera en Halloweenfest

Halloween är något som många barn ser fram emot varje höst. Men om sanningen skall fram så passar Halloween lika väl för vuxna som fortfarande har ett aktivt barnasinne. Av denna anledning bör du överväga att organisera en Halloweenfest tillsammans med dina vänner. Det är både roligt och stämningsfullt att pynta med vackra pumpor och låta deltagarna klä ut sig i färgglada Halloween dräkter. En Halloweenfest är en perfekt och rolig höstaktivitet för både barn och vuxna.  

Gå på spökvandring

Det stämningsfulla höstmörkret passar utmärkt för roliga spökvandringar med vännerna. Gamla stan i Stockholm är ett exempel på ett ställe som kan bli speciellt magiskt när det kombineras med en spökvandring efter att höstmörkret har sänkt sig över staden. Gamla stans trånga gränder och mörka bakgator kan få till och med de mest härdade deltagarna att nervöst spana efter potentiella spöken.

Besök en nöjespark

Nöjesparker förknippas ofta med sommaren men är samtidigt väl värda ett besök under hösten. Liseberg i Göteborg är Nordens största nöjespark och bjuder på härliga höstäventyr för både dig och dina vänner. Charmiga Tivoli i grannlandet Danmark är en av världens äldsta och absolut vackraste nöjesparker. Under hösten förvandlas Tivoli till ett eldorado för Halloween-älskare med vackra dekorationer i hela parken. En tur till Tivoli är ett oförglömligt äventyr som under tidens gång har bland annat förtrollat världsberömda personer som Walt Disney och den sagoförfattaren HC Andersen.

Åk på en cykeltur med vännerna                                                                                       

Hösten är en perfekt tid för härliga cykelturer tillsammans med vännerna. Naturens vackra höstfärger kan inspirera till långa och underhållande cykeläventyr för alla deltagare. En fördel med hösten är att det blir svalare och man slipper sommarhettan. Sammantaget är en cykeltur under hösten en underhållande aktivitet med vännerna innan cyklarna ställs in i förrådet under vintern.

Slutsats

Hösten är snart tillbaka och bjuder på en uppsjö av roliga aktiviteter för dig och dina vänner. Svampplockning och en tur i fjällen är klassiska och underhållande höstaktiviteter. Andra underhållande höstaktiviteter är mysiga filmkvällar med varm choklad, cykelturer, Halloweenfester och ett besök till Liseberg eller Tivoli.

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like