Favoritsysslor och hobbys som pensionär

Hobbys för pensionärer

På ålderns höst tryter orken och det är inte lika lätt att finna energi till allt jag vill göra. Men att sitta hemma och ha det tråkigt i min ensamhet är fortfarande inget alternativ. Det finns flera hobbys jag har provat som sätter guldkant på min pensionärsvardag. Låt mig komma med ett par tips på hur du kan sätta fart på vardagen även när arbetslivet är över.

Många äldre människor i Sverige är fortfarande rädda för att ge sig ut på internet och utforska den enorma värld som finns där ute. För egen del har jag investerat i både en surfplatta och en mobiltelefon för att kunna ta del av allt det spännande som finns på internet. Det har jag inte ångrat en sekund.

Men samtidigt finns det fortfarande roliga saker att göra tillsammans med mina vänner i verkliga livet. Att sitta inne och surfa på internet räcker inte för att mitt sociala behov ska uppfyllas. Låt mig komma med ett par konkreta tips på pensionärsaktiviteter som sätter en guldkant på vardagen, nu när man dessutom har så mycket till sitt förfogande.

1. Spela boule med vännerna

1. Spela boule med vännerna

I den lokala parken, en lummig och vackert grön sådan, finns det en boulebana som är fri att använda.

Det är sällan någon som gör det och därför kan jag kila ner till parken tillsammans med mina boulekompisar för att spela ett parti lite då och då. Det är en mycket trivsam sport och för den som är en tävlingsmänniska ger det lite extra krydda när man faktiskt kan tävla i något där villkoren är lika.

Att spela boule med en samling vänner nere i parken är något som onekligen sätter en guldkant på mina dagar, framför allt när våren är i fullt antågande i Sverige.

2. Besöka lokala caféer och restauranger

2. Besöka lokala caféer och restauranger

När jag blev pensionär ställde jag mig först frågan vad jag skulle göra med all min tid. Jag var van vid att gå till jobbet varje morgon, för att komma hem framåt kvällen och syssla med de vardagsbestyr som måste hinnas med i ett hushåll. Dagarna gick av sig själv, helt enkelt.

Att vara pensionär kan vara långtråkigt i sina stunder, men jag uppmanar alla att försöka sätta så mycket guldkant på dagarna som möjligt. Ta vara på tiden! Allt det du drömt om att kunna göra finns det nu tid att prova på.

För egen del besöker jag mycket lokala caféer och restauranger. Äta måste man. Varför ska jag inte göra det i goda vänners sällskap på ett café eller matställe? För mig är det höjden av vardagslyx att äta något riktigt gott. Jag må gilla att laga mat själv, men proffsen gör det ofta ännu bättre.

3. Våga ge dig ut på internet

3. Våga ge dig ut på internet

Jag var inne på det tidigare, men jag vill åter betona vikten av att våga ge sig ut på internet. Det är en helt ny värld där ute.

I mobiltelefonen kommunicerar jag med barnbarnen och spelar mobilspel som min son har tipsat mig om. I min surfplatta tittar jag på sport hos olika streamingtjänster.

Men jag är också vetgirig. Att googla runt för att lära mig mer om min släkt och dess historia är något jag blivit förälskad i. Släktforskning är spännande och någonting som jag gärna för vidare till mina barn och barnbarn.

Att lära sig saker om både världen och sig själv är betydligt bättre än att spela om pengar på nätet. Jag undviker att spela på utländska casinon. Det kliar mig inte någonstans och jag ser ingen anledning att förlora pengar. Att släktforska på nätet är till exempel mycket mer givande och billigare på samma gång. 

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like